Barcelona Degusta acollirà el Trofeu Lluís Santapau per triar el Millor Mestre Xocolater de l’any
  • Home
  • /
  • Gastronomía
  • /
  • Noticias
  • /
  • Barcelona Degusta acollirà el Trofeu Lluís Santapau per triar el Millor Mestre Xocolater de l’any

Barcelona Degusta acollirà el Trofeu Lluís Santapau per triar el Millor Mestre Xocolater de l’any

por | Nov 23, 2011 | Noticias

Al saló es desvetllaran les qualitats de la xocolata i la seva versatilitat a la cuina.

A la propera edició de Barcelona Degusta, professionals de la pastisseria i xocolateria artesana de tota Espanya posaran a prova les seves habilitats en l’art de la rebosteria i bomboneria al Trofeu Lluís Santapau per triar el Millor Mestre Xocolater de l’any. A més, al saló de Fira de Barcelona se celebraran diverses activitats, conferències i tallers per a nens que posaran de manifest els beneficis i la versatilitat culinària de la xocolata, des de les filigranes de l’alta pastisseria fins a les receptes més senzilles.
 
Els concursants del Trofeu Lluís Santapau, que organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona, treballaran els dies 2 i 3 de desembre en solitari durant un màxim de 12 hores per elaborar cinc tipus de bombons, un pastís, una postra i un bombó de creació pròpia i, finalment, una peça artística original realitzada íntegrament amb xocolata.
 
Els membres del jurat valoraran tant el treball i la tècnica emprada com la degustació i la presentació dels diferents productes fabricats pels participants. Entre els professionals que triaran al Millor Mestre Xocolater d’Espanya figuren, entre d’altres, Marc Rodellas, guanyador del títol l’any passat, José Mª Rodríguez, campió del món de pastisseria (2011), i Oriol Balaguer, guardonat amb el premi al Millor Pastisser de Rebosteria d’Espanya (2008), Millor Postra del Món (2001) i Millor Mestre Artesà Pastisser Español (1993).
 
El mateix Oriol Balaguer impartirà a l’Àgora del saló una Masterclass, on ensenyarà trucs culinaris, receptes i postres fàcils d’elaborar amb xocolata. També en aquest espai es donaran a conèixer històries i llegendes sobre aquest aliment exquisit, així com els seus efectes benèfics per a la salut. A l’Aula del Gust hi haurà una degustació de xocolates a càrrec d’Oliver Fernández, de l’Escola de Pastisseria de Barcelona.
 

Un paradís de cacau pels més petits

A més, Barcelona Degusta tindrà un àrea denominada “La Caseta de Xocolata” on els més petits trobaran un món a la seva mida fet de cacau en pols, xocolata i altres delícies. Allí, podran fabricar un got de xocolata i decorar-ho amb “toppings”, assaborir una superfondue i fins i tot maquillar-se i realitzar dibuixos amb tinta de xocolata.

Tags:

Share Article

About Me

Redacción CartaVariada

Redacción CartaVariada

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry printing and typesetting industry.

Recent Posts

Hotel & Club Primero Primera, nueva propuesta gastronómica

Hotel & Club Primero Primera, nueva propuesta gastronómica

Nos llega una nueva propuesta Hotel & Club para la parte alta de Barcelona en la zona de Tres Torres (Doctor Carulla 25-29) en Barcelona, dónde podremos disfrutar del concepto «Hotel Boutique» en un edificio de 1955. Se definen como «atípico y encantador» hotel boutique y nos prometen un ambiente relajado y exclusivo sin estridencias.

Restaurant Xavier Pellicer. Su casa

Restaurant Xavier Pellicer. Su casa

Xavier Pellicer ya tiene casa, después de una larga trayectoria con jefes y socios, ahora el chef catalán tiene su propio y particular negocio.

Atrás deja estrellas Michelin, para crear un espacio propio, donde trabaja con materia de pequeños productores con los que crea un estrecho vínculo.Un espacio claro, donde abunda el blanco, y como a él le gusta la cocina está a la vista de los clientes. Reencontrarse con Xavier Pellicer es siempre descubrir nuevos sabores, nuevas texturas, incluso nuevas formas de cocinar.

TicTaste, take away saludable

TicTaste, take away saludable

Nace en Barcelona la nueva cadena TicTaste, un nuevo concepto de take away de comida saludable. Inspirada en referentes internacionales y nacionales, TicTaste empieza en un local en la calle Balmes de Barcelona.

Pierre Music Food and Drinks Sitges. Correcto sin más.

Pierre Music Food and Drinks Sitges. Correcto sin más.

Pierre Music Food and Drinks, correcto, nada más. Sábado en Sitges y menú en el puerto de Aiguablava. Pierre Music Food and Drinks, un lugar para habituales del puerto, con un menú de 19,90 €, correcto.Una cocina sin ninguna característica especial, mezcla de Italia, Francia y mediterránea.