Neix el Most, el festival de cinema dedicat al món del vi i el cava

Neix el Most, el festival de cinema dedicat al món del vi i el cava

por | Oct 5, 2011 | Arte y gastronomía

Neix el MOST, un nou festival de cinema d’abast europeu que recull la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, del vi i el cava. MOST també vol brindar pel bon cinema amb la projecció de pel·lícules inèdites de grans autors.

La primera edició se celebrarà del 10 al 13 de novembre a diferents espais del Penedès (Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia, Subirats o Olèrdola i a cellers i caves de tota la comarca ) amb l’objectiu d’escampar el festival per tot el territori
 
El Most Festival oferirà al públic una programació rica i variada dividida en seccions oficials (Collita 2011 i Gran Reserva), Premis Honorífics, una mostra de curtmetratges, sessions per a públic infantil, jornades professionals i tot d’activitats paral·leles que envoltaran al festival.
 
El Most serà l’acte principal que s’organitzarà al Penedès en motiu del Dia Europeu de l’Enoturisme (13 de novembre) Most Penedès – Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava– és un nou festival de cinema que vol recollir la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, del vi i del cava i brindar pel bon cinema amb la projecció de pel·lícules inèdites de grans autors.
 
El festival neix amb la voluntat d’apropar al públic una programació cinematogràfica amb personalitat, de qualitat i popular; i també concentrar activitats al voltant del festival relacionades amb el cinema i la cultura del vi. El Most Festival se celebrarà del 10 al 13 de novembre de 2011 i inclourà diverses activitats cinematogràfiques i enoturístiques.
 

Està organitzat pel Cine Club Vilafranca i el VINSEUM –

Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i neix amb l’objectiu d’acostar les cultures del vi i del cinema. El festival vol omplir un forat en el món cultural, ja que actualment no hi ha cap festival de cinema a Catalunya especialitzat en l’audiovisual del vi i el cava; i difondre, així, les arts i les cultures de la vinya, el vi i el cava a través de la creació audiovisual.
 
El Most també serà l’acte principal que s’organitzarà al Penedès amb motiu del Dia Europeu de l’Enoturisme (13 de novembre), una iniciativa promoguda per RECEVIN (la Xarxa Europea de Ciutats del Vi) per promocionar i difondre internacionalment el turisme del vi com una activitat de present i futur en els territoris. 
El festival tindrà lloc a diferents espais del Penedès amb l’objectiu d’escampar el festival per tot el territori. Es faran projeccions a Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia, Subirats o Olèrdola i a cellers i caves de tota la comarca. El Penedès vol i pot esdevenir una comarca de referència de l’enoturisme europeu; és una D.O. que s’esforça per ser identificada per un cava i uns vins de qualitat lligats a un territori i a un patrimoni cultural.
 

El Most rep el suport institucional de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), la Denominació i d’Origen Penedès i el Consorci de Promoció Turística del Penedès ·····
 
El Most Festival oferirà al públic una programació rica i variada dividida en seccions oficials (Collita 2011 i Gran Reserva), Premis Honorífics, una mostra de curtmetratges, sessions per a públic infantil, jornades professionals i tot d’activitats paral·leles que envoltaran al festival.
 
La secció Collita 2011 recollirà la millor producció audiovisual europea sobre vins i caves amb obres realitzades a Europa que tracten sobre el món del vi i del cava des de qualsevol vessant (documental, narrativa, artística, pedagògica, turística, científica, promocional, etc.). Molts dels treballs que es projectaran són inèdits al nostre país i aporten un discurs audiovisual molt interessant al món de l’enologia.
 
Entre els treballs que es projectaran trobem alguns títols com Las Catedrales del Vino d’Eterio Ortega, documental que retrata les arquitectures, els paisatges i les històries humanes que amaguen alguns dels millors cellers de La Rioja i Jerez, Global Warming and Wine (Coup de chaleur sur le vin), documental francès que aborda com l’amenaça del canvi climàtic pot afectar el món del vi o la producció holandesa Kissed by the Grape, un documental que ofereix tres visions globals del món del vi.
 
La secció Gran Reserva recollirà una selecció de pel·lícules inèdites de grans autors i de tot tipus de gèneres. Alguns dels títols d’aquesta secció valdrà la pena descobrir perquè, com el bon vi o el bon cava, el pas del temps jugarà al seu favor. Altres, en canvi, seran títols més actuals per apropar el festival al gran públic. Aquesta secció complementarà l’especialització del festival donant-li personalitat cinematogràfica. Les sessions de Gran Reserva aniran acompanyades d’un tast de vi o de cava i comptarà amb la presència de convidats d’excepció. L’objectiu de Gran Reserva és que cada sessió de cinema es converteixi en un esdeveniment i en una celebració.
 
Entre les pel·lícules ja confirmades per aquesta secció, trobem la pel·lícula espanyola Cinco metros cuadrados de Max Lemcke, una de les pel·lícules espanyoles més esperades de l’any que va guanyar tots els premis grans al Festival de Màlaga; una faula dels temps del “boom” immobiliari, protagonitzada per Fernando Tejero i Malena Alterio, un relat modern amb personatges contemporanis i anònims que tracten d’aconseguir allò que desitgen o El Havre, l’útlima pel·lícula del director de culte Aki Käurismaki, una de les grans destacades del passat Festival de Cannes.

El Most Festival vol convidar cada any a autors i protagonistes del món del cinema i premiar la trajectòria dels autors més destacats amb els Premis Honorífics.

El Most també tindrà una Mostra de Curtmetratges, un espai per projectar els millors treballs de l’any en format curt, seleccionats, com des de fa quinze anys, per la Mostra de Curtmetratges de Vilafranca, que aquest any també s’incorpora al festival Most. Durant el cap de setmana, el festival programarà Sessions Infantils i activitats per als més petits relacionades amb el cinema. Els curts infantils de la “Pantalla Kanalla” (un altre clàssic de la Mostra) també tindran un lloc al Most.
 
Durant el festival, també s’organitzarà una Jornada Professional per debatre els reptes comunicatius del sector vinícola en una societat audiovisual i hiperconnectada a través de les xarxes socials. La jornada s’adreçarà a professionals del món del vi, del sector audiovisual, de la publicitat i de la comunicació.
 
I finalment el festival completarà la seva programació amb diferents actes paral·lels com concerts de música, actuacions de live-cinema, sessions golfes per al públic més jove o tallers de cinema.
 
Web del festival: www.mostfestival.cat

Tags:

Share Article

About Me

Redacción CartaVariada

Redacción CartaVariada

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry printing and typesetting industry.

Recent Posts

Hotel & Club Primero Primera, nueva propuesta gastronómica

Hotel & Club Primero Primera, nueva propuesta gastronómica

Nos llega una nueva propuesta Hotel & Club para la parte alta de Barcelona en la zona de Tres Torres (Doctor Carulla 25-29) en Barcelona, dónde podremos disfrutar del concepto «Hotel Boutique» en un edificio de 1955. Se definen como «atípico y encantador» hotel boutique y nos prometen un ambiente relajado y exclusivo sin estridencias.

Restaurant Xavier Pellicer. Su casa

Restaurant Xavier Pellicer. Su casa

Xavier Pellicer ya tiene casa, después de una larga trayectoria con jefes y socios, ahora el chef catalán tiene su propio y particular negocio.

Atrás deja estrellas Michelin, para crear un espacio propio, donde trabaja con materia de pequeños productores con los que crea un estrecho vínculo.Un espacio claro, donde abunda el blanco, y como a él le gusta la cocina está a la vista de los clientes. Reencontrarse con Xavier Pellicer es siempre descubrir nuevos sabores, nuevas texturas, incluso nuevas formas de cocinar.

TicTaste, take away saludable

TicTaste, take away saludable

Nace en Barcelona la nueva cadena TicTaste, un nuevo concepto de take away de comida saludable. Inspirada en referentes internacionales y nacionales, TicTaste empieza en un local en la calle Balmes de Barcelona.

Pierre Music Food and Drinks Sitges. Correcto sin más.

Pierre Music Food and Drinks Sitges. Correcto sin más.

Pierre Music Food and Drinks, correcto, nada más. Sábado en Sitges y menú en el puerto de Aiguablava. Pierre Music Food and Drinks, un lugar para habituales del puerto, con un menú de 19,90 €, correcto.Una cocina sin ninguna característica especial, mezcla de Italia, Francia y mediterránea.