La festa de la Verema, del 7 al 9 de setembre

La festa de la Verema, del 7 al 9 de setembre

por | Ago 30, 2012 | Noticias

Una quinzena de cellers i elaboradors de diferents productes gastronòmics participaran enguany en la 6a edició de la Mostra de Vins de Sitges integrada en el programa de la Festa.

Un any més, Sitges recordarà la tradició històrica de les Vinyes amb la Festa de la Verema, que aquest any s’avança i se celebrarà del 7 al 9 de setembre. Aquesta 51ª edició anirà dedicada a les ciutats angleses de Londres i Manchester. La Festa de la Verema està organitzada pel Foment de Turisme de Sitges i l’Agencia de Promoció Turisme de Sitges amb la col•laboració de l’Ajuntament de Sitges i el patrocini exclusiu de Bodegues Torres.

 
La Festa de la Verema 2012 s’obrirà amb el pregó de l’escriptor i periodista Matthew Tree, el divendres 7 de setembre , a les 20’30 hores, a la Plaça de la Fragata. Les grans protagonistes però, tornaran a ser les pubilles. 9 candidates, representats de diferents entitats sitgetanes, aspiren a ser Pubilla de Sitges, succeint-ne l’actual, Ariadna Oliva. El nom de la guanyadora es coneixerà en el Sopar-Ball dedicat a les Pubilles, que acollirà el Casino Prado el mateix 7 de setembre a la nit.

 
En el programa, enguany s’han inclòs algunes novetats respecte a edicions anteriors, amb l’objectiu de fer una festa més participativa. En aquest sentit, la nit de dissabte 8 de setembre, Lla Fragata acollirà una cantada d’havaneres a càrrec del Grup Xató de Vilafranca.

 
Un altre dels canvis més significatiu és la concentració d’actes al llarg de diumenge 9 de setembre al matí. Després del tradicional premsat del primer Most i l’oferiment a la Parròquia de Sant Bartomeu a partir de les 10.45 h, hi haurà a les 12.30 h el Concurs

 
de Trepitjadors, la pesada amb ampolles de vi Torres i la inauguració de la Font del Vi. L’acte serà presentat pel conegut humorista Pep Plaza. Diumenge el programa d’activitats de es completarà amb la Regata de la Verema que acollirà el Club Nàutic de Sitges, i en la qual els participants han de navegar amb una bota de vi.

 

Mostra de vins

Un any més, amb la Mostra de Vins de Sitges, emmarcada dins el programa de la Festa de la Verema, la vila es convertirà durant un cap de setmana en la capital del vi. La Mostra, que enguany arriba a la seva sisena edició, comptarà amb la participació d’una quinzena de cellers i elaboradors de diferents productes gastronòmics, entre els quals els vins i caves del Penedès i del Garraf tindran un paper destacat.

 
La Mostra, com ja és habitual, se celebrarà al Passeig de la Ribera —de 12.00h a 15.00h, i de 17.00h a 22.00h—. Els diferents cellers, mitjançant degustacions amb copa Riedel, proposaran tastos dels seus productes amb la compra prèvia de tiquets. A més, el visitant podrà gaudir d’una Sala de Tast per fer tastos guiats i maridatges, amb capacitat per unes 40 persones. Aquesta instal•lació permetrà oferir prop d’una dotzena d’activitats paral•leles a la Mostra, organitzada per l’Agència de Promoció Turisme de Sitges i l’Ajuntament de Sitges amb el suport de Bodegues Torres, el Consell Regulador de la DO Penedès, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Garraf.

Tags:

Share Article

About Me

Redacción CartaVariada

Redacción CartaVariada

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry printing and typesetting industry.

Recent Posts

Hotel & Club Primero Primera, nueva propuesta gastronómica

Hotel & Club Primero Primera, nueva propuesta gastronómica

Nos llega una nueva propuesta Hotel & Club para la parte alta de Barcelona en la zona de Tres Torres (Doctor Carulla 25-29) en Barcelona, dónde podremos disfrutar del concepto «Hotel Boutique» en un edificio de 1955. Se definen como «atípico y encantador» hotel boutique y nos prometen un ambiente relajado y exclusivo sin estridencias.

Restaurant Xavier Pellicer. Su casa

Restaurant Xavier Pellicer. Su casa

Xavier Pellicer ya tiene casa, después de una larga trayectoria con jefes y socios, ahora el chef catalán tiene su propio y particular negocio.

Atrás deja estrellas Michelin, para crear un espacio propio, donde trabaja con materia de pequeños productores con los que crea un estrecho vínculo.Un espacio claro, donde abunda el blanco, y como a él le gusta la cocina está a la vista de los clientes. Reencontrarse con Xavier Pellicer es siempre descubrir nuevos sabores, nuevas texturas, incluso nuevas formas de cocinar.

TicTaste, take away saludable

TicTaste, take away saludable

Nace en Barcelona la nueva cadena TicTaste, un nuevo concepto de take away de comida saludable. Inspirada en referentes internacionales y nacionales, TicTaste empieza en un local en la calle Balmes de Barcelona.

Pierre Music Food and Drinks Sitges. Correcto sin más.

Pierre Music Food and Drinks Sitges. Correcto sin más.

Pierre Music Food and Drinks, correcto, nada más. Sábado en Sitges y menú en el puerto de Aiguablava. Pierre Music Food and Drinks, un lugar para habituales del puerto, con un menú de 19,90 €, correcto.Una cocina sin ninguna característica especial, mezcla de Italia, Francia y mediterránea.