El Món St Benet, art, tradició i innovació

El Món St Benet, art, tradició i innovació

por | May 28, 2009 | Arte y gastronomía

Gaudir de la gastronomia en un espai tant emblemàtic, i redescobrir un indret tant insòlit en el que el pintor Ramon Casas ja hi havia posat la seva mirada temps enrera, és un plaer que ens permet relaxar-nos amb el paisatge i alhora disfrutar del paladar.

Des de Carta variada us recomanem anar a disfrutar d’un cap de setmana del Món St. Benet.  Per començar us podeu allotjar al magnífic Hotel Món de 4 estrelles, a on el disseny, la comoditat i la funcionalitat conjuguen a la perfecció. L’Hotel Món té 78 habitacions, 7 Suites Júnior y 2 Suites, totes elles amb terrassa i vistes al monestir i al Parc Natural de St Llorenç de Munt i l’Obac i equipades amb les últimes tecnologies ( internet Wi-fi, aire acondicionat…).
 
L’hotel gaudeix de dos restaurants que els podeu consultar a  la nostra secció de guies .  Les dues opcions estan pensades per satisfer tots els gustos del paladar.
 
Un d’ells el restaurant Angle està galardonat amb una estrella Michelín, ens trobem en el regne de l’elegància i la serenitat de Jordi Cruz.
L’altre restaurant anomenat Món a l’igual que l’hotel fa una proposta més econòmica a on el producte de la terra es converteix en el gran protagonista, Carlos Rodríguez amb una técnica molt acurada  ens fa una gran demostració de mestratge.

Una altra opció gastronòmica que es troba fora de l’hotel peró dins del complex del Món St Benet és el restaurant la Fonda ubicat a l’edifici de la Fàbrica, l’Ignasi Doménech és un gran pioner de la gastronomia catalana moderna, és l’inspirador de la cuina que s’hi ofereix.

En quan a gastronomia, a l’edifici la Fàbrica també podem trobar la botiga especialitzada en productes catalans d’alta qualitat majoritàriament del Bages i de la Catalunya central.

La Fàbrica, un punt d’informació

La Fàbrica és un punt d’informació a on podreu comprar les entrades per visitar la Fundació Alícia i el Monestir, totes les visites es fan en horaris convinguts així que us recomanem trucar  (93 875 94 01) per informar-vos o poder reservar amb antel·lació.
També organitzen tallers, cursos conferències  i seminaris. A més, la Fàbrica és un punt d’informació turística de tota la Catalunya Central.

Com edifici podem destacar que era una antiga colònia industrial que han remodelat per poder adaptar-hi tots els serveis necessaris per la seva funcionalitat. Actualment s’ha convertit en un espai dinàmic  i actiu que ofereix al visitant tot tipus de facilitats.
 

El Monestir de Sant Benet, 1000 anys d’història.

 


S’obre el teló. Ens trobem davant d’un escenari quasi oníric, d’un magnífic espectacle, davant de 1000 anys d’història. Ens endinsem en la magnífica aventura de visitar el Monestir de St. Benet fundat el 972 pel noble Sal·la i la seva esposa Ricardís per a monjos Benedictins.

Ens ofereixen la possibilitat de fer dos tipus de visites molt diferents entre elles. La primera és la visita Medieval que comença en el romànic de l’Abadia Benedictina, l’església i el claustre i segueix amb el gòtic del Palau de l’Abat o el Celler. En aquesta visita també podrem observar l’època en que el barroc va conviure amb el romànic i ens explicaran la gran discussió que es va generar entre els especialistes en romànic i els especialistes en barroc.

La segona visita és la Modernista. Resulta que l’any 1907 la família del gran pintor modernista Ramon Casas van adquirir el monestir com a residència d’estiu. L’arquitecte Puig i Cadafalch gran amic de Ramon Casas es va encarregar de la remodelació i adaptació del monestir creant una atmosfera d’inspiració romàntica burgesa que encara ara es conserva. La visita consegueix transportar al visitant a la manera de viure dels burgesos de l’època.

La Fundació Àlicia, un espai d’investigació, una visita sensorial

La Fundació Alícia és un centre d’investigació que treballa perque tots mengem millor. És un projecte liderat per Ferran Adrià i amb l’assessorament  del doctor Valentí Fuster  que vol respondre als reptes i necessitats alimentàries d’avui i de demà.

Les seves intencions són:

 

 • Ser un nucli de rellevància internacional en l’àmbit de la investigació aplicada a la gastronomia de l’excel·lència.
 • Ser un referent que aconsegueixi crear consciència social  sobre la importància de l’alimentació com a fet cultural i com a factor educatiu.
 • Esdevenir un espai on es generin idees i experiències innovadores sobre alimentació i cuina en un marc incomparable.
 •  Ser una experiència sensorial i estimulant que combini tradició i innovació per a tots els usuaris i visitants.
 •  Ser un punt d’atracció cultural turística  per atraure visitants al magnífic espai de Sant Benet de Bages i la Catalunya Central.

Us recomanem que feu la visita de la fundació Alícia com una experiència gastronòmica i sensorial molt diferent, segur que us sorpendrà i us aportarà coneixements nous. Les entrades també les podeu adquirir a l’edifici de la fàbrica.

Si voleu més informació sobre les activitats al Món St Benet  podeu trucar als números següents:

 •  Hotel Món:  93 875 94 04
 •  Congressos i convencions:  93 875 94 08
 •  Restaurant La Fonda:  93 875 94 13
 •  Restaurant Angle:  93 875 94 29
 •  Restaurant Món:  93 875 94 04
 •  Fundacio Alicia:  93 875 94 02
 •  Visites a MSB: 93 875 94 01

o consultar el web: http://www.monstbenet.com
 

Tags:

Share Article

About Me

jaume

jaume

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry printing and typesetting industry.

Recent Posts

Hotel & Club Primero Primera, nueva propuesta gastronómica

Hotel & Club Primero Primera, nueva propuesta gastronómica

Nos llega una nueva propuesta Hotel & Club para la parte alta de Barcelona en la zona de Tres Torres (Doctor Carulla 25-29) en Barcelona, dónde podremos disfrutar del concepto «Hotel Boutique» en un edificio de 1955. Se definen como «atípico y encantador» hotel boutique y nos prometen un ambiente relajado y exclusivo sin estridencias.

Restaurant Xavier Pellicer. Su casa

Restaurant Xavier Pellicer. Su casa

Xavier Pellicer ya tiene casa, después de una larga trayectoria con jefes y socios, ahora el chef catalán tiene su propio y particular negocio.

Atrás deja estrellas Michelin, para crear un espacio propio, donde trabaja con materia de pequeños productores con los que crea un estrecho vínculo.Un espacio claro, donde abunda el blanco, y como a él le gusta la cocina está a la vista de los clientes. Reencontrarse con Xavier Pellicer es siempre descubrir nuevos sabores, nuevas texturas, incluso nuevas formas de cocinar.

TicTaste, take away saludable

TicTaste, take away saludable

Nace en Barcelona la nueva cadena TicTaste, un nuevo concepto de take away de comida saludable. Inspirada en referentes internacionales y nacionales, TicTaste empieza en un local en la calle Balmes de Barcelona.

Pierre Music Food and Drinks Sitges. Correcto sin más.

Pierre Music Food and Drinks Sitges. Correcto sin más.

Pierre Music Food and Drinks, correcto, nada más. Sábado en Sitges y menú en el puerto de Aiguablava. Pierre Music Food and Drinks, un lugar para habituales del puerto, con un menú de 19,90 €, correcto.Una cocina sin ninguna característica especial, mezcla de Italia, Francia y mediterránea.