De la verema a Palamós

De la verema a Palamós

por | Sep 8, 2011 | Noticias

Prop d’un miler de persones participen en la festa de la verema a Palamós.

La D.O. Empordà preveu produir un 15% més de vi que l’any passat, dʼuna qualitat molt bona o fins i tot excel·lent.
Els organitzadors destaquen el gran èxit de les activitats paral·leles programades durant tot el cap de setmana, amb tasts guiats, visites als celles i maridatges al nou Espai del Peix
 

La Festa de la Verema de la Denominació d’Origen Empordà 2011 s’ha celebrat aquest cap de setmana a Palamós

i ha comptat amb la participació de prop d’un miler de persones que es van aplegar per gaudir de l’acte central de la celebració. El president del Consell Regulador de la D.O. Empordà, Josep Blanch, va aprofitar l’acte per anunciar que enguany la climatologia ha estat molt favorable per a la vinya i que es preveu la producció d’uns 8 milions de litres de vi, un 15% més que al 2010.
 

L’acte central de la festa va tenir lloc diumenge 4 de setembre a l’Esplanada del Port, amb la premsada del nou most protagonitzada per la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i la Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà.

El president del Consell Regulador de la D.O Empordà, Josep Blanch, va destacar el fet s’hagin produït pluges abundoses a la primavera, el què ha permès que la vinya no patís estrès hídric. El president va anunciar que per a aquesta temporada s’espera “una de les millors veremes dels darrers anys” i que la qualitat s’estima que serà “molt bona o fins i tot excel·lent”. L’acte va comptar amb la presència del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep M. Pelegrí, que va destacar la importància de donar a conèixer el vi de casa nostra arreu.
 

Aquesta edició de la Festa,

que ha organitzat conjuntament el Consell Regulador de la DO Empordà i l’Ajuntament de Palamós, ha estat dedicada a la història i a la tradició de les tavernes d’aquesta població marinera. Els responsables de la D.O. Empordà han destacat la gran participació que van tenir les activitats paral·leles que es van organitzar durant tot el cap de setmana: des del les visites als cellers Brugarol i Can Sais, els tasts guiat de vins amb la participació de nou cellers, la cuina de maridatge a l’espai del Peix i el concert final de festa a càrrec del grup La Mar Sonada. Precisament, la Cuina de Maridatge era una de les novetats d’aquesta edició i va permetre els assistents conèixer i tastar receptes de plats mariners acompanyades dels vins de nova producció de la DO Empordà més adients. A més, al llarg de tot el cap de setmana, els tretze bars de tapes del barri vell de Palamós han servit vins empordanesos amb els seus plats.
 

El Consell Regulador de la Denominació dʼOrigen Empordà vetlla per la qualitat i la producció del vi i per la consolidació dʼuna imatge de prestigi.

Actualment, la zona de producció ocupa una superfície dʼunes 2.000 hectàrees de vinya i la integren una quarantena de cellers i més de 400 viticultors.

Tags:

Share Article

About Me

Redacción CartaVariada

Redacción CartaVariada

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry printing and typesetting industry.

Recent Posts

Hotel & Club Primero Primera, nueva propuesta gastronómica

Hotel & Club Primero Primera, nueva propuesta gastronómica

Nos llega una nueva propuesta Hotel & Club para la parte alta de Barcelona en la zona de Tres Torres (Doctor Carulla 25-29) en Barcelona, dónde podremos disfrutar del concepto «Hotel Boutique» en un edificio de 1955. Se definen como «atípico y encantador» hotel boutique y nos prometen un ambiente relajado y exclusivo sin estridencias.

Restaurant Xavier Pellicer. Su casa

Restaurant Xavier Pellicer. Su casa

Xavier Pellicer ya tiene casa, después de una larga trayectoria con jefes y socios, ahora el chef catalán tiene su propio y particular negocio.

Atrás deja estrellas Michelin, para crear un espacio propio, donde trabaja con materia de pequeños productores con los que crea un estrecho vínculo.Un espacio claro, donde abunda el blanco, y como a él le gusta la cocina está a la vista de los clientes. Reencontrarse con Xavier Pellicer es siempre descubrir nuevos sabores, nuevas texturas, incluso nuevas formas de cocinar.

TicTaste, take away saludable

TicTaste, take away saludable

Nace en Barcelona la nueva cadena TicTaste, un nuevo concepto de take away de comida saludable. Inspirada en referentes internacionales y nacionales, TicTaste empieza en un local en la calle Balmes de Barcelona.

Pierre Music Food and Drinks Sitges. Correcto sin más.

Pierre Music Food and Drinks Sitges. Correcto sin más.

Pierre Music Food and Drinks, correcto, nada más. Sábado en Sitges y menú en el puerto de Aiguablava. Pierre Music Food and Drinks, un lugar para habituales del puerto, con un menú de 19,90 €, correcto.Una cocina sin ninguna característica especial, mezcla de Italia, Francia y mediterránea.